Zdravljenje smrčanja

Laserska terapija smrčanja - trenutno ne izvajamo

Zaradi smrčanja ima težave veliko ljudi. Neprijetne zvoke smrčanja povzroča vibriranje mehkih tkiv v zgornjih dihalih, ko zrak potuje iz ust skozi nos in obratno. Zaradi hitrega pretoka zraka skozi ožine pride do padca pritiska in do podpritiska (srka), jezik zapade in ob vdihu ter izdihu pride do smrčanja. Dolgotrajno smrčanje povzroča strukturne spremembe v tkivu zgornjih dihal: povečata se zlasti jeziček in mehko nebo.
 
Ljudje, ki smrčijo, zelo slabo spijo, zaradi ‘hrupa’ pa slabo spijo tudi njihovi partnerji. Smrčeči so pogosto utrujeni.Smrčanje spodbuja tudi težave s srcem in krvnim obtokom, lahko pa je tudi glavni znak obstruktivne spalne apneje (OSA, zastoj dihanja med spanjem). Na določeni stopnji postane spalna apneja resna bolezen, ki lahko sproži tudi resne vaskularne bolezni. Zastoj dihanja traja najmanj 10 sekund preden bolnik (pacient) spet začne dihati. Ponoven vdih je podoben eksploziji in povzroča glasno smrčalni hrup.
Med terapijo laserska svetloba segreje tkivo, kar povzroči »zategovanje« tkiva, kar pa vodi v slabljenje zvokov pacientovega smrčanja in zmanjšanja učinkov apneje v spanju. Terapijo izvaja zdravnik.Postopek se izvaja v dveh enostavnih korakih:

1: PREKONDICIONIRANJE Laser pregreje tkivo.

2: KREPITEV TKIVA Laser okrepi tkivo.

Celotna terapija NightLase je sestavljena iz treh ločenih terapij v šestih tednih. Končni učinek terapije traja do enega leta in pol. Ko pacienti ali njihovi bližnji opazijo, da je učinek izzvenel, se lahko izvede nov krog terapij.
 
Poseg opravlja dr. Maja Merkun
 
 


.

 


Lasersko zdravljenje in odprava smrčanja

POSEG CENA TREH TERAPIJ
Zdravljenje smrčanja 900,00 €
10% POPUST pri plačilu treh terapij
 

Kontaktirajte nas

AlfaEstetica d.o.o.

Ordinacija za estetsko,zdravstveno in anti-aging medicino

Krumperška cesta 11, 1230 Domžale

T: (+386) 41 60 64 77
E: info@alfaestetica.si

Preko obrazca

Lahko nas kontaktirate tudi preko kontaktnega obrazca.

KONTAKTNI OBRAZEC

Delovni čas ordinacije

PON. 12h - 20h
TOR. 8h - 16h
SRE. 8h - 19h
ČET. 9h - 19h
PET. po dogovoru